Q&A cu Dee Dennis, fondatoarea CatalystCon, despre valoarea unei educatii sexuale pozitive.

banner-800x600

Dee Dennis, a fondat conferinta CatalystCon, ce va avea loc in perioada 16-18 septembrie in  Los Angeles. Dee Dennis este o cunoscuta activista in domeniul sexualitatii ce si-a inceput cariera ca sex blogger. Ea si-a descoperit pasiunea pentru drepturile si problemele sexuale ale oamenilor din jurul globului si a avut initiativa acestei conferinte pentru a oferi oamenilor puterea de a discuta despre aceste subiect liber, intr-un mediu pozitiv si fara prejudecati.

Conferinta este frecventata de catre terapeuti, specialisti media, scriitori, bloggeri, activisti si sustinatori ai drepturilor femeilor, castigand reputatia unei conferinte cu un spectru larg de subiecte considerate tabu.

In interviul de mai jos vom afla cum pot cei care lucreaza in domeniul adult sa beneficieze de aceste conferinte despre sexualitate.

  • Ai devenit o activista pentru libertatea sexualitatii pentru ca ai simtit o lipsa a acestei libertati?

Nu am simtit personal o lipsa a acestei libertati dar tendinta societatii este sa o ingradeasca, in special in cazul femeilor si a minoritatilor sexuale. Refuzam sa acordam educatie sexuala copiilor nostrii avand impresia ca asta ii va face sa isi inceapa viata sexuala. Am vazut cum politicienii incearca sa legalizeze dragostea, sau cum femeilor li se spune ce sa faca cu propriul lor corp sau persoanelor gay si transgender li se interzice sa traiasca asa cum vor.

Aceste motive sunt suficiente pentru a incerca sa creez un mediu unde putem discuta despre sexualitate.

  • De ce recomanzi celor ce participa la CatalystCon sa mearga la un seminar la care, in mod normal, nu si-ar dori sa mearga?

Consider ca noi ca finite umane avem tendinat sa evitam ceea ce nu este familiar. Imi doresc ca la CatalystCon lumea sa iasa din zona lor de confort si sa invete ceva nou. Cand acumulezi informatii ai tot mai multa putere si workshop-urile noastre au rolul sa educe oamenii in ceea ce priveste sexualitatea. Ideea este sa ii invatam lucruri noi pe care sa le impartaseasca cu altii. Prin informare si educatie putem sterge stigmatul si dezinformarea ce s-au creat in jurul subiectului.

  • Cand spui ca vrei sa creezi un dialog deschis la scara globala, ce vrei sa spui mai exact?

CatalystCon are speakeri din toata lumea, ei impartasesc experientele si expertiza lor despre sexualitate. Internetul ne aduce mai aproape si ne de ocazia sa impartasim cunostintele noastre lumii intregi.

  • Mai specific, ce vor invata cei ce participa de la speakeri?

La conferinta invatam despre educatie sexuala si despre cum este stigmatizata sexualitatea in intreaga lume. Dar au si oportunitatea de a cunoaste oamenii noi si sa creeze conexiuni cu oamenii din domeniul lor. Dupa fiecare conferinta vad cum participantii si speakerii pornesc noi proiecte ce ineviatabil vor duce la schimbarea perceptiei asupra sexualitatii.

  • Ce te surprinde cel mai mult la CatalystCon?

Acum se implinesc 5 ani si sunt surpinsa cum a evoluat si a reusit sa schimbe vieti. De exemplu unii participant si-au descoperit vocatia in cadrul conferintei, si-au facut conexiuni ce i-au ajutat sa isi dezvolte activitatea, am vazut oamenii ce nu aveau legatura cu acest domeniu dar care acum scriu despre asta, fac podcasturi sau educa la randul lor alti oamenii.

Dar ce ma surprinde cel mai tare este cat de mult se pot unii niste oamenii intr-un timp atat de scurt. Nu este un domeniu in care sa fie usor sa lucrezi si timpul petrecut cu altii ii motiveaza sa merga mai departe.

  • Cum pot beneficia companiile de pe urma CatalystCon?

Spre exemplu companiile producatoare de jucarii erotice pot avea beneficii pentru ca diversitatea participantilor este mare . Companiile pot primi feedback de la terapeuti, consumatori sau cei ce se ocupa de educatie sexuala. Acest lucru nu era posibil acum 6 sau 7 ani. Producatorii nu interactionau cu cei ce le sunt destinate produsele. De aceea ne vom extinde si vom creea CatalystCon Products Symposium- o zi intreaga de conversatii si networking.

  • Ce inseamna CatalystCon pentru tine?

Este o munca nascuta din pasiune. Nu este un job pentru mine, este ceea ce fac in timpul meu liber. Imi place sa adun oamenii impreuna sa facem un dialog.  Vreau sa vad ziua in care oamenii nu vor mai fi judecati pentru sexualitate, unde toti adultii vor fi liberi sa se exprime si copii vor primi educatia necesara.

  • Cum s-au schimbat lucrurile in industrie de cand ai creat CatalystCon?

Companiile s-au folosit de feedback-ul primit pentru a-si imbunatati produsele si serviciile sau strategia de marketing. Spre exemplu unul dintre producatori a aflat de la un potential client ca nu sprijina indeajuns diversitatea sexuala, anul care a urmat, am fost placut surprinsa, ca intreaga gama de produse a fost schimbata. Pentru companii acum educatia sexuala trebuie sa fie pe primele locuri.

  • Cum vezi CatalystCon peste 5 ani?

Este in continua dezvoltare. Incepand cu 2017 vom face o serie de conferinte pe subiecte special cum ar fi Pleasure Product Symposium sau Sex Worker Summit Day. Ne dorim sa ajungem si in alte orase si sa fim mai aproape de cei ce vor sa participe.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

Poti folosi aceste etichete HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cauti un job in videochat?
INTRA PE


PisPis.ro Stiri Videochat

Pispis.ro/news este primul portal de stiri din video chat din Romania!

FII IN CONTACT CU NOI